НОВИНИ


Срещите на Трифонов с лидерите на партиите от протеста се състояли в офиса му, защото той не ходел никъде другаде

17 21023 29.08.2021
Срещите на Трифонов с лидерите на партиите от протеста се състояли в офиса му, защото той не ходел никъде другаде
Слави Трифонов

Срещите на лидерите на партиите от протеста – съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и на „Изправи се.БГ! Ние идваме“ Мая Манолова с лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов са се състояли в офиса на шоумена, защото той не ходел никъде другаде и не искал да са на друго място. Това разкриха Мая Манолова и адвокат Николай Хаджигенов.


„Не приемаме идеята за Фейсбук или телевизионна република, било тя и по БНТ. Неофициалните разговори г-н Трифонов бе така любезен да ги плесне като официални, опитвайки се да намести някаква хипотеза, в която видите ли е имало разговори“, обясни адвокатът.

 

„Г-н Трифонов ми се обади и ме помоли да отида в неговия офис. Той избягва появата на публични места, има своите аргументи, съобразих се с тях. Срещата беше на 7 август, дни преди да се гласува кабинета на „Има такъв народ“. Неговото настояване беше да подкрепим предложението. Обясних как може да стане третия мандат - само и единствено, ако отново седнем на масата ние, те и ДБ, определим приоритетите и им сложим ясни срокове, след което да подпишем споразумение. Това е“, разясни Хаджигенов.

 

„Ние не сме искали в нито един от разговорите постове, позиции и да парцелираме властта. Срещата с г-н Трифонов е била една, по негова покана. Защо той прецени, че трябва да спекулира с тази среща, е негова отговорност“, добави Манолова.

 

„Слави Трифонов нямаше какво друго да ни каже. Той каза, че не приема ултимативност, защото това било любов. Аз не виждам любов при него, защото той чисто ултимативно на два пъти ни представи кабинет и понеже разговори нямаше, той се опита да извади такъв тип срещи“, допълни още Хаджигенов.

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама