НОВИНИ


Доц. Кунчев предлага на МЗ национални мерки заради COVID-19

15 3074 30.08.2021
Доц. Кунчев предлага на МЗ национални мерки заради COVID-19

Мерки на национално ниво ще предложи днес главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на Министерството на здравеопазването. Той заяви, че мерките включват спазване на 50-процентовия капацитет на заведенията и да се забранят масови събития като концерти, фестивали, които могат да доведат до струпване на хора.


“Ново затягане на мерките е неминуемо там, където заболеваемостта е висока. Наложително е да се спазват 50% от капацитета на заведенията, може да бъде наложена забрана за масови мероприятия като концерти и фестивали“, каза още Кунчев пред bTV.

 

Според прогнозата на здравният инкректор в следващите дни потвърдените случаи на инфекцията ще се движат между 1500-2500 на ежедневна база. Към момента настанените в болница са 3500, като според Кунчев те ще надхвърлят 4000-4500 души.

 

Той допълни, че във Велико Търново и Търговище “развъдник“ на заразата са станали сватби и семейни събирания с по 700-800 души гости.

 

Здравният инспектор каза, че започването на училище със сигурност ще ускори процеса по заразяване, но са създадени условия за намаляване на риска.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама