НОВИНИ


Стефан Янев: Служебният кабинет не търси вариант за задължителна ваксинация

2 3423 30.08.2021
Стефан Янев: Служебният кабинет не търси вариант за задължителна ваксинация

”Служебното правителство не търси решения за задължителна ваксинация. Такова нещо няма”. Така пред журналисти премиерът Стефан Янев опроверга твърденията, че изпълнителната власт мисли начини, с които да наложи задължителна ваксинация. Повод е идеята заведения да работят при пълен капацитет само срещу така наречените ”зелени сертификати”.


"Появиха се идеи за ваучери, допълнителни стимули. Това е въпрос на личен избор. Ако човек не иска да поеме тази отговорност, той няма да се ваксинира, с каквито и кампании", посочи още Янев.

 

Служебният премиер обяви още, че са взети мерки по отношение на здравната система и Министерството на здравеопазването работи по план. Има нужда обаче от актуализация на бюджета, която все още не е финализирана. Тогава ще могат да бъде финансирана допълнителната здравна помощ.

 

Всички мерки, които се взимат, трябва да са максимално щадящи към бизнеса, категоричен бе служебният премиер.

 

"Важно е и за бизнеса, и за гражданите, да сме сигурни, че това, което правим е съзнателно. Не можем да разчитаме, че със стихийни действия - отваряне, затваряне, даване на празни обещания, че ще постигнем нещо. Бизнесът трябва да работи, ако искаме да имаме икономика. По отношение на заплащането - разбирам, че има проблем. Свързано е с актуализацията на бюджета. Възможностите са изчерпани", коментира още Янев пред журналисти.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама