НОВИНИ


Извеждането на български граждани от Афганистан приключи успешно

1 2845 30.08.2021
Извеждането на български граждани от Афганистан приключи успешно
БГНЕС

Операциите по извеждането на български граждани от Афганистан приключиха успешно. Това съобщи българското външно министерство. Последният ни сънародник, потърсил до момента съдействие за евакуация от Кабул, вече е на сигурно място и очаква завръщането си в България, посочва МВнР в съобщение.


Министерството на външните работи изказва благодарност към чуждестранните партньори и съюзници за съдействието им при евакуацията на българските граждани от Афганистан.

 

Междувременно талибаните са дали уверения, че ще позволят на всички чужденци и на афганистанските граждани с разрешение за пътуване, издадено от друга страна, да напуснат Афганистан, съобщава „Ройтерс“.

 

Това се посочва в съвместно изявление на Великобритания, САЩ, Австралия, Япония, Франция, Испания и други държави, които ще продължат да издават документи за пътуване на афганистански граждани.

 

След изтеглянето на американските войски от Афганистан, вероятността от нови терористични атаки в САЩ, подобни на тези от 11 септември 2001-ва година, е голяма, предупреди републиканският сенатор-републиканец Линдзи Греъм в ефира на CBS.

 

„Нашите атаки с дронове няма да доведат до унищожаването на „Ислямска държава“, която удвои броя на своите бойци“, смята политикът.

 
 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама