НОВИНИ


Кирил Петков: Ще продължим да сме част от промяната

4 4230 01.09.2021
Кирил Петков: Ще продължим да сме част от промяната
Кирил Петков

Аз съм готов да бъда и служебен министър, ако това е най-доброто, което може да се направи. При всички случаи в една или друга роля ще продължим да сме част от промяната“, добави той.


Това обяви по време на пресконференция министъра на икономиката Кирил Петков.  „Когато президентът реши да направи този разговор с нас, ние ще го проведем по най-разумния начин и да помислим кой е на-добрият вариант. Докато съм министър няма да се занимавам с партийно дело. Остават две седмици до края на мандата на служебното правителство.

 

Ако бюджетът не се актуализира, това Народно събрание би било пълен провал.  Когато имаме наличие на два милиарда допълнителни средства и единственото, което се изисква, е оторизация на тяхното харчене, ние да посрещаме явно идващата огромна криза без средства – нито за лекарите, нито бизнеса, нито за пенсионерите, това би било пълен провал за мен на Народното събрание“, каза Петков.

 

По думите му ако това се случи, депутатите няма да са си свършили добре работата.

Петков заяви също пред журналисти, че е готов отново да бъде министър в едно евентуално ново служебно правителство. Икономическият министър одобри и началото на създаването на механизма сертификат „Община без корупция“.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама