СВЯТ


Папа Франциск се моли много страни да приемат афганистанските бежанци

0 3316 05.09.2021
Папа Франциск се моли много страни да приемат афганистанските бежанци
Папа Франциск БГНЕС

Папа Франциск заяви, че отправя молитви много страни да приемат афганистански бежанци, предаде „Ройтерс“. Главата на Римокатолическата църква също така заяви, че е жизненоважно младите афганистанци да получат образование.


„В тези моменти на сътресения, когато афганистанците търсят убежище, се моля за най-уязвимите сред тях“, каза папата при седмичната си благословия към вярващите.

 

„Моля се много страни да ги приемат и да защитят тези, които търсят нов живот“, отбеляза духовният глава, който е изявен защитник на правата на бежанците и мигрантите.

 

Хиляди афганистанци, евакуирани от САЩ, чакат в т. нар. транзитни центрове, разположени в страни като Катар, Германия и Италия. Хиляди други се опитват да напуснат страната по суша през съседните страни като Пакистан.

 

„Моля се също така за разселените в други държави, нека те получат помощ и необходимата защита. Нека младите афганистанци получат образование, което е същностно благо за човешкото развитие“, каза папа Франциск.

 

Когато по-рано талибаните бяха на власт в Афганистан, на жените не се позволяваше да работят, а на момичетата да ходят на училище.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама