НОВИНИ


Иван Гранитски: Политиците да се учат от великите българи, осъществили Съединението

4 3262 06.09.2021
Иван Гранитски: Политиците да се учат от великите българи, осъществили Съединението
Иван Гранитски БГНЕС

”Преди всичко вяра в собствените сили и познаване на собствената отечествена история. Тези велики хора, които преди 136 години са осъществили Съединението, ни дават хубав пример. Хубаво е да мислим не само за днешната дата, а и за тези наши предци, които са сложили основните на модерната българска държава”, посочи писателят Иван Гранитски пред Bulgaria ON AIR.


Той е категоричен: когато сме разделени, страдаме. Затова и надписът на Народното събрание гласи, че "Съединението прави силата".

 

"Но след Балканските войни нашето Отечество е повече разделено. Виждаме и в сегашната седмица, че отново парламентът не може да постигне съгласие. Това е лош симптом, не се обръщаме към собствената си история и не се учим от грешките си", изтъкна Границки.

 

Според него главната причина за този лош симптом се корени в покрусата на идеите за национално обединение, която оставя България трайно разделена. От тогава насам се води в нашето общество "нестихваща гражданска война, която е ту гореща, ту студена".

 

"Уви един век не можем да го излекуваме. Това е бедата на днешното Отечество", категоричен е той.

 

"Днешните политици са забравили за дълга и честта. Това е пак, защото не познават нашата история. Смисълът на тази поредица е да припомняме какви изключителни държавници сме имали преди век, век и половина", посочи писателят .


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама