НОВИНИ


Корнелия Нинова върна мандата на президента

1 3797 07.09.2021
Корнелия Нинова върна мандата на президента
Корнелия Нинова и Румен Радев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна мандата за съставяне на кабинет на президента Румен Радев. Това стана точно в 17 часа.


"Г-н президент, връщам Ви проучвателния мандат. Положихме усилия за съставяне на кабинет, но не срещнахме подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ. Поради което ви връщам мандата“, каза Нинова.

 

Румен Радев заяви с нескрито разочарование: „Уви, чакат ни нови избори. Надявам се, че БСП ще бъде активен участник. Пожелавам ви успех!“.

 

След това пред журналисти лидерът на БСП каза: "Нашите прогнози се оказаха верни. Всички партии си внасят предложенията между първо и второ четене на бюджета. Не зная до утре какво ще стане с него. Днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно на пенсионерите да се дадат по 120 лева до края на годината заради ковид кризата. Те са най-засегнати. В името на възрастните ще гласуваме всякакви средства, за да имат глътка въздух."

 

На въпрос защо депутати са гласували в парламента, тя каза: „Всички внушения вървят във всякакви посоки. Ние гласувахме за промените в съдебните закони. На първо четене БСП подкрепя тези закони. Двама колеги са освободени от работа по лични причини. БСП е за законите. Не сме говорили за Кирил Петков с президента. Всичко ще зависи от българския народ. Вярвам в разума на българските граждани."


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама