НОВИНИ


Шефът на „Александровска болница“: Финансовото състояние е катастрофално

9 3409 09.09.2021
Шефът на „Александровска болница“: Финансовото състояние е катастрофално

Показателите на смъртността са заради ниското ниво на населението. Призовавам хората да се ваксинират. Проверката в „Александровска“ болници са одити, които поръчахме на специалисти от болницата и на външни одитори. Това се външни, независими експерти. Задачата бе да дадат ясна картина. Финансовото състояние е катастрофално. Това каза шефът на „Александровска болница“ Атанас Атанасов.


Общата загуба надхвърля 70 млн., а просрочените задължения – 35 млн. лв. Поставя се цялото лечебно заведение в едно предизвикателство, за да не се преустанови напълно дейността. Когато проф. Ангелов е поел управлението е имало натрупани загуби в размер на над 20 млн. В годината предхождаща встъпването му, болницата е била на печалба. Цифрите могат да се видят в отчетите на лечебното заведение.

 

Има натрупани дефицити, разходи по договори, които не са особено изгодни, предоговаряне на просрочени задължения, които са с допълнителни наказателни лихви. За 2019 година те възлизат над 1 млн. лв. Можело е да се намали финансовата тежест. Проблемите са много- свързани с управленски решения и действия и обективни-начина на финансиране на системата. Има дейности, които са недофинансирани. Има дейности, които изобщо не се финансират.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама