НОВИНИ


Рашков сложи край на полицай зад храста

8 4599 10.09.2021
Рашков сложи край на полицай зад храста
Бойко Рашков

Практиката пътните полицаи да се крият в храстите, за да не бъдат забелязани от шофьорите, вече е прекратена, става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Бойко Рашков на въпрос от депутата от ”Демократична България” Мартин Димитров, пише ”Сега”.


Това е станало с издадена писмена заповед от 18 юни т.г., която задължвава присъствието на всички служители, които осъществяват контрол на пътното движение, както и служебните им автомобили, да е видимо. Освен това са преустановени "безцелните" проверки, като превозни средства и граждани ще бъдат проверявани единствено при предвидените в закона случаи.

 

От движението ще бъдат извеждани само водачи, които с поведението си на пътя създават предпоставки за възникване на инциденти. Автоматизираните технически средства и системи пък ще бъдат разполагани на места, където е установена концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия. Писмената заповед на Рашков напомня още, че полицейските служители трябва да се отнасвят с уважение към гражданите при спазване на етичните норми. При неизпълнение на наказанията ще бъдат налагани дисциплинарни наказания.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама