НОВИНИ


ДБ: Коалицията „Гешев“ отново забави закриването на спецсъда и спецпрокуратурата

9 3600 10.09.2021
ДБ: Коалицията „Гешев“ отново забави закриването на спецсъда и спецпрокуратурата
Христо Иванов БГНЕС

След като снощи заседанието не се състоя заради процедурни хватки, днес коалицията „Гешев“ от ГЕРБ и ДПС използва всички трикове, за да печели време и да не се стигне до гласуване, въпреки че заседанието се състоя в две части. Това се казва в позиция на „Демократична България“.


„Нещо повече, след като общественото изслушване на засегнатите страни премина преди седмица, сега същите институции отново напоително защитаваха статуквото, без по същество да имат нищо общо с процедурата по гласуване“, се казва в съобщението.

 

„Това беше поредният успешен опит за бламиране от страна ГЕРБ и ДПС на ключови парламентарни заседания, на които се обсъждат предложените от „Демократична България“ реформи на правосъдието в България“, казват още от „Демократична България“.

 

„В правната комисия днес наблюдаваме парад на лицемерието, опит да се съхрани непокътнато царството на Гешев. Очевидно страшно много хора не искат да се стигне до гласуване в зала за закриването на специализираните съд и прокуратура“, заявил Христо Иванов, който също присъства на заседанието на правната комисия.

 

„Очевидно, много хора ги е страх. Очевидно, много хора идват да се отчетат пред главния прокурор колко самоотвержено „дерат ризи“ за това да бъде непокътната цялата инфраструктура на репресията в България“, добави той пред журналисти след края на заседанието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама