ГЛАСЪТ


Голям рев за нероден Петко(в), голямо чудо

90 21502 17.09.2021
Голям рев за нероден Петко(в), голямо чудо
Ред сълзи, ред сополи...

Още не появила се, очакваната формация на Кирил Петков и Асен Василев бе залята с водопад от съмнения и обвинения. Само за ден (16.09) на двамата доскорошни служебни министри са посветени над 34 отрицателни публикации. През тях се удря с всичка сила и президентът Радев. Въпросните писания са от екваторията на проборисовите и пропартийните издания.


Грандамата на партийно услужливата журналистика Валерия В. задава екзистенциални въпроси като: Как така Радев крил, че в покоите на президентството се ражда нова партия, насочена срещу БСП? Откъде тези двамата имат пари да купуват партии?

 

Как да не се възмути човек? Велева е като героиня от приказката  „Нероден Петко“. Припомням:

Един селянин тръгнал на нивата да оре и заръчал на жена си да му занесе обяда. Като дошло време, жената пратила дъщеря си. Взела момата гърнето и тръгнала, ала насред пътя видяла една върба и седнала да си почине на сянка.
Както си седяла, размислила се, че й е време да я омъжат, после ще роди детенце момченце, ще го кръстят Петко и ще го сложат в люлка до огнището. Ама над огнището е закачена брадвата – ще вземе тя да падне върху Петко и.... „Олеле, майко, как ще плача и ще викам за него!” – рекла си дъщерята и ревнала да плаче.
Чакала я майка й да се върне, чакала я и тръгнала и тя към нивата. Намерила я под върбата и я пита:
- Какво е станало, щерко, та плачеш? Защо не занесе обяда на баща си?
Разправила и дъщерята как ще се омъжи, ще си роди дете момче. Петко ще го нарекат, в люлка ще го сложат край огнището, ама брадвата може да падне върху него и да го посече, и каква мъка има да теглят. Ревнала да плаче и майката за нероденото внуче“.

 

Вопли, сълзи, сополи - нещо страшно се задава!...

 

Страхове на зависими хора от беди, които най-вероятно няма да се случат. Крийте децата, че идват Петков и Василев и са гладни, тези канибали!

 

Защо двама образовани и амбициозни мъже предизвикват подобна реакция? Нали са „харвардски смешници“ – и такова определение се появи.

 

На фона на втръсналите лица и политически формации Петков и Василев излъчват почтеност. Представете си ги голи в креват, до който е онова чекмедже с пачките и златните кюлчета. Плюс пищов – за подсилване на чувството за мачизъм.

 

Всъщност цялата истерия и кампания е най-добрият ПР за тях. Продължавайте да ревете.

 

Какво ли ще видим, когато Петков, Василев и екипът им представят своята формация, програма и тръгнат по страната?

 

В сюжета обаче има и червейче на съмнението: А ако нероденият проект се окаже много шум за нищо? - както би се изразил Шекспир...

 

Витали Роник

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама