НОВИНИ


Димитър Ганев: Една трета от поддръжката на Петков и Василев идва от ИТН

10 5545 19.09.2021
Димитър Ганев: Една трета от поддръжката на Петков и Василев идва от ИТН
Димитър Ганев

Една трета от поддръжката на Петков и Василев и тяхната нова формация идва от разочаровани симпатизанти на „Има такъв народ“. Това каза политологът Димитър Ганев от Изследователския център „Тренд“ пред БНР.


По-голямата част от подкрепилите ДБ на последните два избора остават привърженици на тази формация, уточни Ганев. По думите му около 50-60 хиляди гласа преминават от ДБ към формацията „Продължаваме промяната“. Тепърва тази формация ще добива по-ясен образ, ще видим повече лица и повече послания, допълни Димитър Ганев. Казусът с регистрацията и партията мандатоносител според него се преекспонира.

 

Благодарение на участието си в служебния кабинет Петков и Василев натрупаха целия си политически капитал, коментира Ганев.

„Освен това, ясно се вижда, че и част от левите избиратели, от тези, които гравитират традиционно в лявото политическо пространство, припознават тези хора със симпатия, най-вече заради легитимацията на президента Радев, който ги легитимира през служебен кабинет. Затова БСП става много ревнива към този проект.“

 

Според Ганев за изборите 2 в 1 БСП разчита на Радев като „своя ракета носител, като свой локомотив“, който да дърпа листата.

„И сега е нормално да се гледа ревниво дали това е проект на президента, защото това може да „изяде“ този очакван бонус от ръководството на левицата за предстоящите избори.“ Българите искат редовно правителство и социологическите данни отчитат това недвусмислено, обобщи Димитър Ганев.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама