НОВИНИ


До няколко дни ще бъде представена програмата на ”Продължаваме промяната”

11 3046 20.09.2021
До няколко дни ще бъде представена програмата на ”Продължаваме промяната”
Кирил Петков, Асен Василев БГНЕС

До няколко дни ще бъде представена програмата на ”Продължаваме промяната”. Това съобщиха пред БНР Даниел Лорер и Яна Балникова от формацията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.


Те подчертаха, че в основата на тази програма ще бъде как да се изгради една по-добра България в краткосрочен и средносрочен план.

 

"Влизайки в Министерството на икономиката, видяхме, че изтичането на парите не се контролира. Един от примерите са язовирите. Стоейки в министерството, видяхме, че нямаме какво толкова да променим, а нужда от промяна има. Това беше и моето решение да направя следващата крачка към "Продължаваме промяната". Това заяви пред БНР Яна Балникова - зам.-министър на икономиката при бившия служебен министър Кирил Петков, част от екипа на политическата формация "Продължаваме промяната".

 

Тя уточни, че може да предложи опита си от работа в аутсорсинг индустрията и кръговата икономика.

 

"България е държава с огромен потенциал, но той е разграбван в продължение на години", каза Даниел Лорер, работил в Министерството на икономиката, също част от екипа на политическата формация "Продължаваме промяната", завършил информатика и бизнес управление в Университета в Тел Авив, бил е съветник на министър в служебния кабинет на Марин Райков. 

 

Той подчерта, че в продължение на 4 месеца вече са демонстрирали какво са способни да направят "във временна ситуация и без парламентарна подкрепа".

 

"Основното в Договора за почтеност, който ще подпишат всички, влизащи в екипа на формацията, е прозрачност на доходи и банкови сметки", уточни Лорер.


Той подчерта, че в следващия парламент се надяват да работят с прозрачни и почтени хора: "Това, което видяхме в 46-ия парламент е, че такива хора има във всички формации".

 

Балникова и Лорер бяха категорични, че в предизборната кампания на "Продължаваме промяната" няма да има "грозни нападки към останалите участници на политическата сцена".


Лорер заяви, че съпругата му ще напусне в следващите дни поста на заместник-министър на финансите и ще напусне МФ, но уточни, че тя няма планове да се включи в политическия проект.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама