НОВИНИ


Столичната община отвърна на удара за градския транспорт

1 7118 21.09.2021
Столичната община отвърна на удара за градския транспорт

Столичната община отвърна на отправените вчера обвинения от “Спаси София” за орязания градски транспорт. От столичната управа обаче са категорични - става дума за минимални промени в разписанията, които се налагат заради намаления поток от пътници заради COVID-19.


Вчера от “Спаси София” посочиха, че от Столичната община са въвели осезаемо намаляване на транспортните средства по линиите, което ще доведе до увеличени интервали и повече чакане на пътниците по спирките. Местната управа обаче е категорична - промените в интервалите на движение са между 1 и 2 минути. Единствено на две линии интервалът е увеличен с 3 минути - трамвай 20 и автобус 88.

 

Това обаче е интересно. Причината - вчера стана ясно и нещо друго - че по някои линии се засилва контрола на нередовните пътници. Става дума за натоварените линии, сред които попада и трамвайна линия №20. С редуцираните разписания заради намаления пътникопоток. 

 

“Въведената оптимизация в разписанието на движение засяга само 20% от линиите на градския транспорт от т. нар. "зимни разписания“. Промените не засягат движението на линиите на метрото”, посочват от Столичната община. 

 

В позицията на СО се посочва, че оптимизацията включва и спестяване на празен пробег и максимално използване на капацитета на водачите, което спестява допълнително натрупване на експлоатационни разходи.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама