НОВИНИ


Втора доза от ваксината на ”Johnson & Johnson” повишава защитата срещу COVID-19 до 94%

11 3328 21.09.2021
Втора доза от ваксината на ”Johnson & Johnson” повишава защитата срещу COVID-19 до 94%

Втора доза от ваксината срещу COVID-19 на “Johnson&Johnson” повишава защитата срещу инфекцията до 94%. Това съобщиха от компанията, цитирани от агенция “Ройтерс”. Според последните данни защитата при втора доза се е повишила с 24% сравнено с една инжекция от препарата срещу инфекцията.


Тези данни ще послужат на компанията пред лекарствения регулатор на Съединените американски щати. J&J искат одобрението на бустерна доза. Това се случва въпреки уверенията на компанията, че една доза от разработената от тях ваксина е ефективен инструмент в борбата с пандемията.

 

Държавният глава на САЩ Джо Байдън настоява населението да получи бустерна доза от ваксина срещу COVID-19 на фона на увеличението в броя на хоспитализираните лица заради по-опасния "Делта" вариант на вируса. Според съобщението на компанията има доказателства, че при бустерна доза два месеца след първата инжекция увеличава броя на антителата най-малко четири пъти. При втора доза, дадена шест месеца след първата инжекция, защитата се увеличава до 12 пъти. 

 

J&J съобщават още, че страничните ефекти при втора доза от разработения от тях препарат срещу COVID-19 не се различават от тези, регистрирани при хора, получили първа игла от ваксината.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама