НОВИНИ


В Деня на Независимостта: Протест пред Съдебната палата срещу зависимия главен прокурор

7 4898 22.09.2021
В Деня на Независимостта: Протест пред Съдебната палата срещу зависимия главен прокурор

Инициативата "Правосъдие за всеки" подновява ежеседмичните си протести пред Съдебната палата. Демонстрация ще има днес, когато България отбелязва 113 г. от обявяването на своята Независимост. Основното недоволство е срещу липсата на сериозни реформи в съдебната система и зависимостите, в които е поставен главния прокурор Иван Гешев.


Демонстрациите се подновяват заради липсата на действия от страна на отишлия си вече 46-ти парламент по въпроса със съдебната реформа, обявиха още преди няколко дни от Инициативата "Правосъдие за всеки". Днес гражданите ще се съберат пред дома на Темида в 18 ч.

 

"И този парламент си отиде без да започне дори Съдебната реформа. Специализираните съдилища и прокуратури, както и Висшият Съдебен съвет и главният прокурор остават отново! В Европейския парламент България стана център на безпрецедентен дебат за огромната корупция, кражбата на бюджетни и европейски пари и избирателно действащото правосъдие, контролирано от политици и олигарси, по повод наложените санкции по закона "Магнитски", наложени от САЩ. Ще избираме трети парламент за една година, а този срамен състав на ВСС пак поръчково ще избира нов председател на ВКС!
Време е да заемем по- активна и дори гневна позиция като гражданско общество и да принудим политиците най - после да си изпълнят обещанията в следващото Народно събрание, добре е да го направим сега, докато не е станало безнадеждно късно!
Подновяваме нашите редовни протести след лятото на политическото бездействие в Народното събрание.


В деня на Независимостта, 22-ри септември, нека се обединим на Площада, за да отстоим Народния суверенитет в мирно време и да си отвоюваме държавата от Мафията", посочиха организаторите на демонстрациите.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама