НОВИНИ


Христо Иванов: Продължаваме преговорите с Петков и Василев след изборите

13 3815 25.09.2021
Христо Иванов: Продължаваме преговорите с Петков и Василев след изборите
Христо Иванов БГНЕС

За подписване на коалиционно споразумение с “Продължаваме промяната” ще преговарят от “Демократична България” след изборите на 14-ти ноември. Обединението поканило формацията на бившите служебни министри заради надежда, че заедно ще постигнат по-добри резултати. Вратата за разговори обаче остава отворена.


Това стана ясно от думите на Христо Иванов от ДБ в ефира на Българската национална телевизия. Коментарът му в предаването “Панорама” идва на фона на новия политически проект на “дуото от Харвард”, който набира скорост. Започнаха сметките от чий електорат ще дръпне “Продължаваме промяната”, а междувременно “Демократична България” и “Изправи се.БГ! Ние идваме!” призоваха за съвместно явяване на изборите през ноември. Протегнатата ръка обаче не бе приета и в крайна сметка “Продължаваме промяната” избра за мандатоносители партия “Волт” и “Средна европейска класа”. Остава обаче отворена за преговори след изборите. 

 

Христо Иванов категорично посочи - ще настоява за ясно разписано споразумение, а не за декларации или други подобни документи. 

 

“Трябва с тях да намерим отговори на дълбоките, ценностни въпроси и да оформим разграничителни линии по ключови теми за държавата", каза още той.

"За да махмен Иван Гешев, трябва или ВСС да види реалността и да гласува, както беше предложено от проф. Стоилов или парламентът да приеме изменения в Конституцията", допълни Христо Иванов.


По думите му има партии, които трябва да останат извън властта, за да може тя да бъде излекувана от корупцията.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама