НОВИНИ


С още малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”. Листите - ясни до дни

6 3925 25.09.2021
С още малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”. Листите - ясни до дни
БГНЕС

С още няколко малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”, но те няма да бъдат обявени, докато разговорите не приключат. До края на следващата седмица ще станат ясни и водачите на листите на новия политически проект. По думите на Петков всички ще са хора, успели извън политиката, които “носят чувство за почтеност”.


С още малки партии преговарят от “Продължаваме промяната”. Листите - ясни до дни

Това заявиха пред журналисти Кирил Петков и Асен Василев по време на посещение в Хасково

 

Петков още веднъж посочи, че преговори за следизборна коалиция се водят с формацията на Мая Манолова и с “Демократична България”. Бившият икономически министър заяви, че се надява заедно да получат мнозинство от 121 депутати в следващото Народно събрание. 

 

“С ДПС имаме едно основно различие и то се отнася до господин Пеевски. Докато ДПС твърдят, че господин Пеевски е невинен и всичко, което е прокарал в политиката, е нормално, няма да работим с тях. Това не е разделителна линия. Ако искаме да спрем кражбите, това значи, че трябва да имаме съд и прокуратура. Знаете колко сигнали са подадени за шкафчета, чекмеджета и всичко останало. Нещо да се е случило? Това не е червена линия към партии, това е червена линия към поведение”, категоричен бе Асен Василев.

 

Бившият икономически министър от първия служебен кабинет на Стефан Янев пък информира, че за последната седмица в прокуратурата е входирана цяла папка, в която е посочено, че 10 язовири са без строителни разрешения. 

 

“Корупцията, за която говорим, не е функция на пари. Тя е функция на безопасност. Представете си, както си говорим в момента има 10 водоема с язовирни стени, които нямат строителни разрешения. Не сме чули никакъв сигнал от прокуратурата. Това е строителна измама, където са похарчени в пъти повече пари. Има населени места, които се намират до тези водоеми. Корупцията не е само парична. Говорим за качество на живот, риск за българските граждани”, посочи още Петков.

 

По въпроса с гражданството на бившия икономически министър Петков посочи категорично - на 21 април е предал всички изискуеми от канадските органи документи, за да се откаже от канадското си гражданство. Петков посочи, че се очаква Конституционния съд да се произнесе по въпроса. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама