НОВИНИ


Български триумф на европейското по щанги за младежи

2 3713 25.09.2021
Български триумф на европейското по щанги за младежи
Българска федерация по вдигане на тежести

Два медала спечели до този момент България на европейското първенство по щанги за младежи. Габриел Маринов и Надежда Мей-Нгуен спечелиха отличия.


България спечели втори медал в двубоите на продължаващото във финландския град Рованиеми европейско първенство за 20 и 23-годишни щангисти. В кат. 61 кг при по-младите Габриел Маринов грабна бронза с общ резултат 267 кг (115 и 152 кг), като си осигури третото място и в изтласкването.


Другият наш представител в тази дивизия бе европейският шампион за мъже Ангел Русев, той обаче не можа да си направи състезанието поради скъсан мазол на дланта още в изхвърлянето. В крайна сметка Русев остана пети с 258 кг (105 и 153 кг), като заради болката пропусна третия си опит в първото движение, а във второто след интензивна медицинска помощ се събра и дори спечели сребро в изтласкването. Шампион с 280 кг е италианецът Серджо Масида, предават от Агенция “Фокус”.


По-рано през деня европейската шампионка за жени Надежда Мей-Нгуен спечели три втори места в кат. 49 кг при 23-годишните – в двете движения и в двубоя (157 кг). На почетната стълбичка сребърната ни медалистка бе наградена от президента на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид.


Също при по-младите Денис Данев се нареди пети в краното класиране на кат. 55 кг с двубой 205 кг (90 и 115 кг). Шампионът Гарник Чолакян от Армения завърши с 230 кг (100 и 130 кг).


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама