НОВИНИ


Първанов подписва за генерали, не бил инат

14 4712 25.04.2010
Първанов подписва за генерали, не бил инат
Георги Първанов

Президентът Георги Първанов обяви, че ще подпише указа за повишаване в звание на висши военни, върнат по-рано от самия него.


"Според мен това е малко измислен скандал", коментира Първанов по време на матине по повод 90-годишнината на поета Валери Петров. "Ще подпиша указите за повишенията на новите генерали, защото не съм аз този, който прави инат. По-скоро от другата страна има подобно поведение", каза президентът.

Frognews,bg
припомня, че в петък министърът на отбраната Аню Ангелов се оплака, че президентът блокира висшите назначения в армията заради отказа на министъра да включи в списъка лансиран от президента за повишение човек. Според запознати става въпрос за Николай Николов, съветник на президента по военната сигурност.

Премиерът Бойко Борисов заяви в събота, че се надява президентът Георги Първанов да подпише указите за повишаване, въпреки че не е удовлетворено едно от неговите предложения.

Борисов се разграничи от конфликта, като обясни, че се бил застъпил за човека на Първанов, генералитетът обаче бил категорично против тази кандидатура.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама