НОВИНИ


Румен Радев: Служебното правителство търси начини да внесе Плана за възстановяване

2 3075 30.09.2021
Румен Радев: Служебното правителство търси начини да внесе Плана за възстановяване
Румен Радев

Служебното правителство търси всички възможни начини и работи усилено за това Планът за възстановяване да бъде внесен. Това коментира пред журналисти в Кърджали държавният глава Румен Радев.


„Две са предизвикателствата пред кабинета - реформата в съдебната система с акцент върху отчетността и отговорността на главния прокурор, както и да се посочи дата за затваряне на въглищната енергетика“, обясни той.

 

„Въглищната енергетика гарантира към момента нашата автономност, независимо от цената на енергетика“, добави президентът. Според него се иска ясно решение и консенсус, както и дългосрочна визия относно т.нар. „зелена сделка“. Той смята, че срокът за затваряне на централите трябва да бъде удължен. Предишните управляващи са заложили срок 2036 година.

 

„Има ефект от средносрочните и краткосрочни мерки, които предприе служебното правителство да успокои цените на тока. Трета поредна седмица ние сме с най-ниска цена, заедно с Полша. Но това няма да разреши дългосрочните проблеми“, категоричен бе Радев.

 

„Естествено, че бизнесът се притеснява от повишаването на цените. Това е огромно предизвикателство и за бизнеса, и за домакинствата“, посочи той.

 

„Служебното правителство се отличава от последното редовно, че работи изключително в рамките на закона“, отбеляза президентът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама