НОВИНИ


Харизанов остроумничи: С кандидатурата на проф. Герджиков се търси послание извън омразата

15 3542 01.10.2021
Харизанов остроумничи: С кандидатурата на проф. Герджиков се търси послание извън омразата
Георги Харизанов

„Има много доза омраза, вкарана в обществото. Сигналът, който се дава с издигането на проф. Герджиков, е този, че се търси друг тип послание“. Това заяви политическият анализатор Георги Харизанов.


Харизанов обвинява за разделението в обществото Румен Радев. В bTV очаквано той сe спречка по въпроса с политолога Слави Василев. Вторият заяви, че е притеснително, че ГЕРБ не иска да излъчи партийна фигура. Допуска, че в партията Борисов знаят, че ще загубят. Харизанов обаче му опонира, че не е нужно да има партиен кандидат, както и Радев е издигнат от инициативен комитет, подкрепен от БСП.

 

„Г-н Румен Радев подхожда високомерно в предизборната кампания. Той иска да излезе Бойко Борисов срещу него, водейки се от простата математика, че 70% от партиите са срещу ГЕРБ“, коментира той.

 

„Ако ГЕРБ имаха смелостта, щяла да издигнат свой кандидат“, заяви пък Василев. И припомни, че Румен Радев „излезе със заявката, че той лично излиза за втори мандат“.

 

„Той не е партийна кандидатура и с действията си го доказва“, категоричен е Василев.

 

„Проф. Герджиков ми вдъхва симпатии и ГЕРБ се поучиха от Радев, защото той беше надпартийна фигура. Само че, когато копираш, не винаги си иноватор“, обобощи политологът.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама