НОВИНИ


Ресторанти, хотели и барове остават отворени въпреки пандемията

4 3566 03.10.2021
Ресторанти, хотели и барове остават отворени въпреки пандемията
Стела Балтова БГНЕС

Ресторантите, хотелите и баровете ще останат отворени въпреки пика на пандемията. Това увери в ефира на Българската национална телевизия служебният министър на туризма Стела Балтова. По думите й и държавата и самият бизнес имат нужда от това. Изисквания обаче ще има, за да няма локдаун.


“Чувствителна е темата за мерките и ограниченията. Държавата има нужда от работен бизнес. Бизнесът има нужда да работи, за да продължи своето възстановяване. Трябва да има отговорност от страна на бизнеса, за да няма затваряне. Убедена съм, че ще постигнем тази хармония, която е необходима, за да продължи да работи бизнесът“, посочи Балтова.

 

Министърът на туризма коментира и кризата край Камен бряг. Балтова изрази надежда, че ситуацията ще бъде овладяна най-късно до утре. Днес започна акция по източване на горивото на заседналия край Яйлата плавателен съд. Това се случва, след като служебният министър на транспорта посочи, че плаващият под панамския флаг кораб потъва. 

 

“Целият Министерски съвет сме в кризисна готовност, за да може на първо място да се осигури най-правилното евакуиране на лицата, които са на кораба, на второ място корабът да бъде изведен от позицията, на която се намира, и на трето място да няма причини за някаква екологична катастрофа по-нататък и да бъде запазена чистотата на околната среда. Това е една защитена територия и не могат да се правят каквито и да е действия“, посочи министър Балтова.

 

Създаден е кризисен щаб, който се ръководи от министрите на околната среда и транспорта, участват и представители на министерствата, имащи отношение по въпроса. 

“Убедена съм, че действията, които са предприети, са правилни. България, за съжаление, няма подготовка за такива кризисни ситуации. Предвидени са най-добрите средства, чрез които да успеем да излезем от тази ситуация“, каза още Балтова.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама