НОВИНИ


Факт стана кандидатурата на Панов за президент. Търси подкрепа от демократичната общност

12 3198 04.10.2021
Факт стана кандидатурата на Панов за президент. Търси подкрепа от демократичната общност
БГНЕС

Инициативен комитет от 37 души внесе в Централната избирателна комисия подписката за издигането на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов за президент. До него в битката за ”Дондуков 2” застава журналиста Мария Касимова - Моасе.


"Влизаме с голяма надежда да бъдат чути нашите послания, да вдигнем високо темата за справедливостта, върховенството на правото, демокрацията и запазване духа на парламентаризма и да превърнем това в централна тема на кампанията. В този дебат поканихме да се включат всички сериозни кандидати - не да обясняват какви правомощия им липсват, а как ще уплътнят дадените им от Конституцията правомощия за реалните промени, които трябва да се направят в съдебната система, за да се осигури нейната независимост, върховенството на правото и справедливостта в държавата. Без да се изчисти правосъдието, нищо друго в държавата не може да сработи. Колкото и пари се съберат, те ще бъдат откраднати без наказание", обясни пред журналисти адв. Велислав Величков от Инициативата "Правосъдие за всеки".

 

По думите му разговори с политически формации официално не протичат. Инициативният комитет се надява, че партиите от демократичната общност, които също са въздигнали като своя ценност тези приоритети ще имат възможност и желание да застанат зад кандидатурата на Панов за президент.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама