НОВИНИ


Доц. Киселова: Няма политически оттенък в случая с книгата на Петър Илиев

8 3778 04.10.2021
Доц. Киселова: Няма политически оттенък в случая с книгата на Петър Илиев
Доц. Наталия Киселова

Случаят с плагиатството на моя книга е единичен и се разви в рамките на университета. Според мен няма политически оттенък и това се вижда от решението на етичната комисия. За мен този случай е затворен и ако се коментира, ще е в рамките на факултета. Това заяви доц. Наталия Киселова от Софийския университет в ефира на Нова Нюз.


Преди дни етичната комисия към Софийския университет се произнесе, че Петър Илиев, кандидатът за вицепремиер и вътрешен министър, е преписвал от труда на доц. Киселова.

 

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, който бе предложил Илиев за министър и в двата си проектокабинета, съзря атака срещу „Има такъв народ“ чрез обвиненията за плагиатство.

 

„В първия си мандат ГЕРБ изцяло промениха реда за развитие на академичния състав и отмениха закона, действал от 70-те години насам. Редът беше заменен с децентрализация и всяко висше училище решава, преценява и подбира членовете на научните журита. Това доведе и до стремеж да са по-дебели книгите, които се пишат. Софийският университет се стреми и има доста сериозни критерии за научно израстване. В известен смисъл при нас е по-трудно да има плагиатстване. Но няма единен ред тези форми да се санкционират”, обясни тя.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама