АКТУАЛНО


Адв. Величков: Когато биеха студенти, олимпийското спокойствие на проф. Герджиков беше ли притеснено?

15 25359 05.10.2021
Адв. Величков: Когато биеха студенти, олимпийското спокойствие на проф. Герджиков беше ли притеснено?
Велислав Величков, Харалан Александров, Иво Инджов стопкадър, Нова телевизия

Искри прехвърчаха тази сутрин в студиото на Нова телевизия тази сутрин. Спор се заформи между защитниците на кандидат-президентите – Румен Радев, Лозан Панов и Анастас Герджиков. „Когато биеха студенти под колоните на МС, академичната мисъл и олимпийското спокойствие на проф. Герджиков дали бяха притеснени? Ние не чухме неговата реакция“, коментира адв. Велислав Величков – член на ИК, издигнал кандидатурата на Лозан Панов.


„Младите хора на България биха полицаи“, отвърна непоколебимо защитникът на ректорът-кандидат за президент Харалан Александров.

 

Според Александров в битката за „Дондуков” 2 има трима много силни лидери, които изразяват характеристиките на три различни системи – армията, университета и правосъдието.

 

„Ясно е, че в армията са качествата, които притежава Радев – дисциплина, целеустременост, решителност. Панов пък е много последователно и страстно отдаден на каузата на справедливостта, а Герджиков е въплъщение на университетската и интелектуалната аристокрация на тази страна”, коментира той.




Иво Инджов, който е член на ИК, издигнал кандидатурата на Румен Радев, обаче е на мнение, че асоциирането на кандидатите с институциите, от които те произхождат или е започнала политическа им карира  е първосигнално и не работи.

 

„То може да бъде похват на жълтите сайтове и на една по-повърхностна журналистика. Хората ще преценяват кой какво е свършил и какво има да свърши. Кандидатурата на Герджиков ми изглежда както опит да се получи една академична индулгенция за прегрешенията на ГЕРБ през последните 10 години”, каза той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама