ПОЛИТИКА


Огнян Гърков: Президентски валс Анастас Герджиков – Невяна Митева?

10 23395 06.10.2021
Огнян Гърков: Президентски валс Анастас Герджиков – Невяна Митева?
Анастас Герджиков и Невяна Митева

Струва ми се, че включването на проф. Анастас Герджиков, когото не познавам лично, в кандидат-президентската кампания - с поддръжката на осезаемо подозирана в Европа и у нас в тежки корупционни грехове и злоупотреби с властта политическа формация - няма да допринесе за повишаване на академичната легитимност на nostra Alma mater и на родното образование.


Професорът вече е зарегистрирал опит в правителството на НДСВ като зам.-министър на образованието, но научните му специалности нямат нищо общо с политическа експертиза за президент на държавата, особено в сферите външна политика или лоното на Главнокомандващ въоръжените сили.

 

Относно неговия принос към СУ в съзнанието ми изплуват:

 

Първо: Alma mater вече се изписва на собствената си страница като Юнивърсити "Сейнт Клемент Оухридски". Що е то? Европеизация ? „Янки-зация”? „Избиване” на балканско-национални комплекси ?


Второ: „Ловът на вещици” в съвременни условия с уволнението (или прекратяване на гражданския договор) на проф. Михаил Мирчев по донос на анонимна соросоидна "студентска" организация. Проф. Герджиков не повярва на научно-патриотичния анализ-отговор на проф. Мирчев пред Етичната комисия, отстъпвайки пред опцията, че "юнивърсити"-то работело много добре с про-цигански и еврейски организации.


Има ли отношение по темата, обстоятелството, че на местните избори през 2015 г. проф. Михаил Мирчев (син на Стоян Михайлов, екс-секретар на ЦК на БКП по идеологията, низвергнат от Тодор Живков) зае трето място в надпреварата за столичен кмет след Йорданка Фандъкова и Вили Лилков ?

 

По лични впечатления за кандидат-вицепрезидентката на проф. Герджиков: екс-спортистка, далеч от постиженията на Стъки и Кобрата, свръх амбициозна чиновничка в униформа, хронична кандидат-генерал/ка. Засега полковник-генералша. Векове назад е от мащаба на Блага Димитрова, от безкористния патриотизъм на Тодор Кавалджиев, от воинската прецизност на ген. Ангел Марин, от европейската експертиза на Илияна Йотова...

 

Огнян Гърков


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама