НОВИНИ


От „Пандора“ ще излязат още неща, смята министър Стоилов

9 3823 07.10.2021
От „Пандора“ ще излязат още неща, смята министър Стоилов
Янаки Стоилов

Информацията от разследването „Досиетата Пандора” едва ли е цялата. Големият въпрос е защо службите не са го разбрали първи. Това каза правосъдният министър Янаки Стоилов в коментар за разследването, което уличи и двама българи, участвали в търговски дружества, регистрирани в офшорни зони. Според него то е своеобразна оценка за ефективността на специализираните служби в България.


„Защо трябва да се очаква едни или други думи журналистически разследвания, а не тези държавни органи, които трябва първи  да установяват подобни факти, всъщност трябва да ги получават от журналистите. Имайте предвид, че тези разследвания са само един фрагмент, защото картината е много по-пъстра, така че тя не ни дава всичко това, което съществува“, коментира Стоилов.

 

„Делян Пеевски е трябвало да декларира офшорните си фирми. Ако НАП И КПКОНПИ започнат проверки, вероятно ще излязат още неща”, смята той.

 

Янаки Стоилов направи коментара си на влизане в сградата на Висшия съдебен съвет, където днес ще се проведе заседание. ВСС откри процедурата по избор на председател на Върховния касационен съд. Правосъдният министър няма да предлага кандидатура. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама