НОВИНИ


Смъртоносен взрив в джамия в Афганистан

1 2902 08.10.2021
Смъртоносен взрив в джамия в Афганистан
Twitter

За смъртоносна експлозия в шиитската джамия Сеид Абад в град Кундуз в Северен Афганистан по време на молитвите в петък, съобщават високопоставен талибански служител и очевидци. Има загинали, но точният им брой все още не е официално уточнен.


Нападението е станало около 13:30 ч. местно време (12:00 ч. българско) при голяма тълпа от хора, събрали се за петъчната молитва. По предварителни данни атентатор-самоубиец е взривил устройство, докато се е намирал в религиозната сграда.

 

"Получихме повече от 90 ранени пациенти и над 15 мъртви тела, но броят им ще се покачи. Все още приемаме хора", каза лекар, който е пожелал да остане анонимен, цитиран от NDTV.

 

Залмай Алокзай, местен бизнесмен, който се втурва в болницата в Кундуз, за ​​да провери дали лекарите се нуждаят от кръводарители, описа ужасните сцени:

 

„Видях повече от 40 мъртви тела“, каза той пред AFP. „Линейките се връщаха на мястото на инцидента веднага, за да пренесат телата на мъртвите.“


Кадри, споделени в социалните медии, показват няколко окървавени тела, лежащи на пода. Друго видео показва мъже, които спасяват хора, включително жени и деца и ги отдалечават от местопроизшествието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама