НОВИНИ


Разследват умишлено убийство на изгорените деца, майката се разпитва

0 3101 10.10.2021
Разследват умишлено убийство на изгорените деца, майката се разпитва
Изгорелият апартамент

Две деца загинаха при пожар във Варна. Пожарът е избухнал снощи около 22.00 ч., в апартамент в квартал ”Владислав Варненчик”. Майка им е задържана за разпит.


Според източници на БНТ полицията и прокуратурата във Варна разследват умишлено убийство. Основната версия е, че двете деца са убити, а пожарът е предизвикан с цел прикриване на убийството. Според предварителните заключения на съдебните медици смъртта на децата е настъпила преди пожара. Очаква се окръжният прокурор на Варна да даде повече подробности на брифинг пред медиите.

 

"Смъртта на детето, което е на 1 година, е постъпила след вдишване на дим, вследствие на горенето. За умишлено убийство не можем да говорим в случая, не са ясни причините за смъртта на другото дете. Пожарът е извършен, вследствие на човешка дейност, независимо дали е волно или неволно. Родители на децата живеят на този адрес от 1 година и половина. От известно време живеят без електрическа енергия, вследствие на неплатени сметки. Майката е била в апартамента по време на пожара", коментираха представители на Прокуратурата.

 

"Бащата се е прибрал и е извел майката от апартамента, опитали са се да изведат децата, но безуспешно. Ще се изследва психическото здраве и поведение на родителите. Майката променя постоянно версиите си за пожара, посещавани са преди от социални служби, но няма данни за малтретиране на децата", коментираха още те.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама