НОВИНИ


Комитова чака собствениците на пътните фирми

11 4690 12.10.2021
Комитова чака собствениците на пътните фирми
арх. Виолета Комитова

Регионалният министър Виолета Комитова чака собствениците на протестиращите пътни фирми на среща в МРРБ. Срещата трябва да се проведе от 13 ч. днес, но не е ясно дали някой ще се появи.


Причината - фирмите пращат свои представители и посредници, а Комитова отказва да говори с тях. Служебният регионален министър настоява собствениците да излязат на светло, а освен това счита, че зад протестиращите пътищари стоят други интереси. 

 

“В България има 21 хиляди фирми с над 155 хиляди работници. Протестират 21.

Останалите работят в пазарни условия и от години се състезават за поръчки за цена и качество. 21 фирми в пътния бранш работят без да се състезават, без поръчки, с пари, получени авансово инхаус. 21 фирми са на някакъв друг пазар, те получават аванси без да се състезават, живеят в пълен комфорт”, коментира в края на миналата седмица Комитова. 

 

На този фон обаче протестите продължиха. Вчера на жълтите павета в столицата се изсипаха тежкотоварни автомобили. Исканията на протестиращите остават непроменени - изплащане на 900 млн. лева за извършена дейност и оставка.

 

Комитова иска да се срещне лично със собствениците на фирмите, за да може двете страни в спора да уредят отношенията си и да решат проблемите. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама