НОВИНИ


Борислав Михайлов остава начело на БФС. От екипа на Бербатов искат балотаж

19 3750 12.10.2021
Борислав Михайлов остава начело на БФС. От екипа на Бербатов искат балотаж
Борислав Михайлов БГНЕС

С минимална преднина Борислав Михайлов побеждава основния си конкурент Димитър Бербатов и остава начело на Българския футболен съюз. Същевременно от екипа на Димитър Бирбатов искат балотаж, тъй като трима от делегатите не са гласували, а една бюлетина е била невалидна. Това са новините от последните минути от извънредния Конгрес на БФС, който продължи повече от 4 часа.


Така бившият вратар на националния тим, който стана четвърти в света на световното първенство през 1994 г., ще продължи да заема поста, който спечели през 2005 г. Това е четвърти път, в който Михайлов е преизбиран.

 

241 гласа са за Борислав Михайлов

230 гласа - за Димитър Бербатов

8 гласа - за Христо Порточанов

 

Към настоящият момент постът на Михайлов не изглежда токова категоричен, тъй като в лицето на Бербатов се появи един доста сериозен конкурент за шефското място в БФС.

 

Гласуването се проведе при закрити врата, без звук и без журналисти в залата. Дори при обявяването на новия президент журналистите трябваше да четат по устните на обявяващия резултатите.

 

Извънредният конгрес беше свикан след подписка от 1/3 от клубовете у нас по инициатива на един от кандидатите - Димитър Бербатов. Първоначално от БФС отхвърлиха искането, тъй като видяха грешки в документацията. След това обаче съдът разпореди конгресът да се проведе.

 

Последният мандат на Михайлов беше доста противоречив. В края на 2019 г. той подаде оставка след като тогавашният министър-председател Бойко Борисов и министър на младежта и спорта Красен Кралев заявиха, че държавата няма да работи с БФС, докато той не се оттегли. През април 2021 г. бившият вратар оттегли оставката си и заяви, че ще довърши мандата си.  

 

Въпреки очакванията избраният днес (12 октомври) президент да управлява само до 18 март 2022 г., за когато беше насрочен редовен изборен конгрес на централа, в дневния ред на днешното събитие беше записано, че спечелилият ще управлява в следващите 4 години.

 

До края на деня трябва да бъдат избрани и новите членове на Изпълнителния комитет на БФС.

 

"Днес, пред погледа на цяла България, представителите на УЕФА и ФИФА, които казаха, че не са виждали по-прозрачен Конгрес, още веднъж се доказа, че ръководството на БФС никога не е подценявало и манипулирало демократичния избор. Благодаря за оказаното доверие.

 

След доста целенасочена и тежка кампания на част от залата, стигнахте до вашия избор. Промяна ще има, вие сами ще се уверите. Искам още веднъж да благодаря за това, че ме подкрепихте и за начина, по който се организира Конгреса. Ще работя с цялото си сърце през следващите 4 години за Вас", заяви Михайлов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама