НОВИНИ


Кирил Петков: Ако имаме възможност, ще поканим Николай Денков да остане образователен министър

9 4306 17.10.2021
Кирил Петков: Ако имаме възможност, ще поканим Николай Денков да остане образователен министър
Николай Денков, Кирил Петков БГНЕС

Ако имаме възможност, ще поканим Николай Денков да остане образователен министър, но той няма общо към момента с „Продължаваме промяната“. Комбинацията между проф. Денков - сега образователен министър в служебния кабинет, и рап певеца Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, ще направи конкурентен отбор в образованието. Това смята Кирил Петков от ПП.


„Проф. Денков в момента е определен за топ един процент в света като учен от Станфордския университет. Смятам, че когато се съчетаят един човек като проф. Денков с човек като Христо Петров, който за мен е един лидер в комуникацията, комбинацията между тях ще направи отбор за образованието, който ще бъде конкурентен. И ще даде нова посока и нов тласък на българското образование”, обясни той пред Нова телевизия.

 

„Аз винаги съм харесвал изкуството и смисъла, който Христо Петров вкарва в песните си. Понеже в нашата листа има много икономисти и юристи, нямахме достатъчно хора на изкуството, отидох лично да го поканя. Прекарахме много време в разговори и това, което винаги съм очаквал да срещна от Ицо Хазарта като певец, се оказа още по-задълбочен и смислен човек. Говорихме много по темата за образованието, а не толкова за културата. Много съм горд, че той води нашата листа в „Люлин”, обясни Петков.

 

„Аз си разговарям с Мика Зайкова от „Има такъв народ“, не знаех, че не я определят като човек от ръководството. Говоря и с Крум Зарков от БСП“, обясни той във връзка с обвиненията на ИТН и БСП, че не е разговарял с тях за евентуална съвместна работа в парламента.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама