СВЯТ


US - бомбардировачи вдигнаха руски изтребители Су-30 над Черно море

14 4428 20.10.2021
US - бомбардировачи вдигнаха руски изтребители Су-30 над Черно море

Два руски изтребителя Су-30 са съпроводили два стратегически бомбардировача B-1B на САЩ над Черно море, летящи към границата на Русия, информира ”Новости”.


Радарите са засекли чуждестранни свръхзвукови самолети вчера (19 октомври). До тях са летели два самолета за зареждане с гориво КС-135, уточняват от Националният център за управление на отбраната (НЦУО)


"За идентифициране на въздушните цели и предотвратяване на нарушаване на държавната граница, два изтребителя Су-30 от състава на дежурните сили на военноморската авиация и противовъздушната отбрана на Черноморския флот бяха вдигнати във въздуха", се посочва в съобщение на НЦУО.


Те са проследили американските военни самолети да не нарушат границата и са се върнали в базите си веднага щом те са се отдалечили.


Напоследък активността на чуждестранни разузнавателни самолети и дронове близо до границите на страната се е увеличила значително. Министерството на отбраната многократно е призовавало западните партньори да се откажат от подобни действия, но няма реакция.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама