НОВИНИ


Адв. Петрова твърди, че никой не може да бъде уволнен, ако не представи зелен сертификат

15 4151 21.10.2021
Адв. Петрова твърди, че никой не може да бъде уволнен, ако не представи зелен сертификат
Адв. Мария Петрова БГНЕС

”Ако някой не представи зелен сертификат, той нарушава безопасните условия на труд и няма да бъде допуснат на работното си място и респективно може да се обмисля неплатен отпуск за тези хора, което не е нещо, което държавата иска да постигне - да остави хиляди хора без доходи”, обясни адвокатът по медицинско право Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.


Според нея никой не може да бъде уволнен, само защото не е представил зелен сертификат.

 

"Друг е въпросът обаче, че обществото ни живя като безсмъртно цяло лято. Не се предприемаха никакви мерки, а тези, които бяха взети, не бяха редовно контролирани.

 

От вчера възникнаха казуси с хората, които са преболедували, но са се опитали да "избягат" от системата, като не са си направили валидни тестове, просто са си стояли у дома, за да избегнат карантината, и сега тези хора роптаят, че за тях не може да се издаде "зелен сертификат". Министерството на здравеопазването ясно посочи, че и преболедувалите ще могат да има сертификат, но при определени условия", заяви още тя. 

 

По думите на адвокат Петрова е твърде вероятно да наблюдаваме зелени сертификати с невярно съдържание. Тя подчерта, че отговорност ще носят както тези, които издават документа, така и тези, които го ползват. Но ние нямаме добре разработена електронна система. 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама