НОВИНИ


ГЕРБ ще предложат вицепремиер за президент

11 5910 30.04.2010
ГЕРБ ще предложат вицепремиер за президент
Цветан Цветанов - новия кандидат за президент?

Вицепремиер ще е кандидатът на ГЕРБ за президент, обяви министър-председателят Бойко Борисов, без да уточни за кой от двамата му заместници в кабинета става дума.



Твърде вероятно е премиерът да визира Цветан Цветанов за евентуален кандидат. Самият Цветанов каза, че тази тема не е на дневен ред сега и ще има политическо решение на ГЕРБ по въпроса преди изборите.

„Имаме свой кандидат за президент и това не съм аз”, заяви в кулоарите на парламента премиерът, след което добави само: "Вицепремиер е".

Нямам причина вече да се притеснявам от конфликт с институцията (президентската), защото тя е политизирана, заяви Борисов и добави, че това е изводът, който си е направил.

По думите му няма шанс премиер и президент да се разберат в името на по-бързото излизане от кризата, защото Първанов прави свой политически проект, който минава през загубата на ГЕРБ и свалянето на правителство.

Frognews.bg припомня, че мандадът на Георги Първанов изтича догодина, като той няма право по Конституция да се кандидатира за трети път.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама