НОВИНИ


Стефан Янев: Наш дълг е да приобщим младото поколение към примера на героичните ни предци

3 3167 01.11.2021
Стефан Янев: Наш дълг е да приобщим младото поколение към примера на героичните ни предци
Стефан Янев БГНЕС

Уважаеми сънародници, Поздравявам Ви по случай Деня на народните будители! Днес почитаме великото дело на всички български просветители, книжовници и революционери, на радетелите за силен национален дух и възход.


Прекланяме се пред будителите, съхранили възрожденския идеал и завещали на бъдещите поколения стремежа към образование, книжовност и култура. Пазим и ценим историческата памет за всички дейци, съградили здравите устои на националната ни ценностна система.


Наш дълг като общество е да приобщим младото поколение към примера на героичните ни предци и да му вдъхнем увереност, че на свой ред има хоризонта пред себе си за значими дела. Защото всяка епоха има нужда от своите будители, за които науката и образованието са ценност, а разпространението им е свещено призвание. Нека уважаваме и подкрепяме нашите съвременници, които се стремят да допринасят за съхранението и развитието на нашето общество, които държат съвестта ни будна, а разума ни остър и които ни вдъхват увереност, че заедно можем да се справим с всяко едно предизвикателство.

 

Честит празник!

 

Стефан Янев, Facebook


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама