НОВИНИ


В Деня на будителите СГС потвърди: Фандъкова незаконно е уволнила директорката Гошкарян

4 15960 01.11.2021
В Деня на будителите СГС потвърди: Фандъкова незаконно е уволнила директорката Гошкарян
Мирела Гошкарян и адв. Кристиан Гьошев

В Деня на народните будители 01.10.2021 г. с решение състав на Софийският градски съд потвърди решението на районния, с което беше признато за незаконно и отменено уволнението на Директора на 151-ва Детска градина в столичния квартал ”Оборище” Мирела Гошкарян.


Още от началото на съдебния процес през 2020 г. беше ясно, че уволнението е извършено при много сериозни процедурни грешки от страна на Кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

 

На първо място наказанието е наложено извън законоустановения двумесечен срок, което е самостоятелно основание за отмяна. След това се оказа, че Гошкарян има решение на ТЕЛК, а Фандъкова не е поискала мнението за уволнението от тази комисия.


Решението на СГС подлежи на обжалване в едномесечен срок.


За ФРОГ, адвокатът на Гошкарян Кристиан Гьошев от Адвокатска колегия-Пловдив - специализирал се в уволнителните дела в областта на образованието заяви:
"Логично, очаквано и справедливо решение. Единствената цел на ответната страна е да бавят връщането на Мирела Гошкарян на работа като директор с подаване на неоснователни жалби и шиканиране на процеса. И да, клиентката ми категорично ще се върне на поста си, като още от сега отхвърляме всякакви възможности за преговори със Столична община да напусне детската градина срещу обезщетение от заплати."




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама