СВЯТ


Елизабет II зове за по-стабилно и по-сигурно бъдеще за планетата

0 2801 02.11.2021
Елизабет II зове за по-стабилно и по-сигурно бъдеще за планетата
Британската кралица Елизабет II БГНЕС

Британската кралица се присъедини към общия тон на Конференцията на ООН в Глазгоу с видео обръщение към световните лидери, че ”сега е времето за действие за справяне с климатичните промени”.


Елизабет Втора призова световните лидери да създадат "по-стабилно и по-сигурно бъдеще" за планетата. Тя допълни, че историята показва, че когато нациите се обединят за обща кауза винаги има надежда:

 

"Надявам се, че тази конференция ще бъде едно от онези редки събития, в които всеки ще има шанса да се постави над политиката и да се прояви като истински държавник. Надеждата на всички е, че на тази среща на високо равнище, записана в историческите книги, които тепърва ще бъдат печатани, ще бъдете описани като лидери, които не са пропуснали възможността и сте отговорили на призива на бъдещите поколения."

 

95-годишният монарх трябваше да присъства на срещата в Глазгоу, но по съвет на лекари се отказа от пътуване. Във видео обръщението, записано в двореца Уиндзър, където си почива, Елизабет Втора отдаде също голяма почит на починалия й съпруг принц Филип за водещата му роля в насърчаването на хората "да защитават крехката планета Земя".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама