НОВИНИ


Само във Фрог: Назначавани ли са лихвари в „Делта гард“?

16 8033 03.11.2021
Само във Фрог: Назначавани ли са лихвари в „Делта гард“?

Назначавани ли са лихвари в охранителна фирма „Делта гард“? Този въпрос стана актуален през последните дни, след като се разбра, че МВР предприе стъпки по отнемане лиценза на фирмата.


Според източници на Фрог в МВР, предстои проверка на тази информация. В средите на охранителите се коментира, че става дума за лихвари, които действат на територията на цяла София-област. Те смятат, че въпросните хора така получават по-лесно възможност да носят оръжие.

 

 С него, според думите им, кредиторите лесно можели да сплашват длъжниците си. Не е ясно, обаче дали ако тази новина е вярна, с нея са били запознати двамата собственици –Димитър Спасов-Митко Каратиста и бившия полицай Марин Русев. В публичното пространство най-много се коментира Каратиста, докато Русев стои „на сянка“. МВР съобщи, че лицензът се отнема заради повдигнато обвинение на един от съдружниците, но не уточни на кой от двамата.  Полицаи припомнят пред екипа ни, че Марин Русев не е за подценяване. Те са категорични, че именно той е направил връзка между „Делта гард“ и бившия шеф на МВР, сега кандидат за депутат от ГЕРБ  Младен Маринов.

 

В интервю за Фрог бизнесменът Илия Златанов разкри, че братът на Маринов е бил шофьор на считания за посредник в спецпрокуратурата Пепи Еврото. Каза още, че един от конфискуваните  му джипове се кара от самия Маринов, като с него ходел на лов. Припомняме ви още, че от разследването за „Осемте джуджета“ стана ясно как денонощно е имало патрулка на СДВР пред заведението. По това време Маринов оглавяваше вътрешното ведомство. Златанов признава още, че съпругата на Еврото-Любена Петрова лично е командвала бус със жандармеристи.

 

Полицаи с дълъг опит си спомнят, че Маринов и Русев са станали особено близки ,докато двамата са служели в едно от охранителните звена към столичната полиция. Казват, че по-късно Марин Русев е бил махнат от системата.  

 

Екип на Фрог нюз


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама