НОВИНИ


ДДС няма да се вдига

12 5130 02.05.2010
ДДС няма да се вдига

Правителството ще направи всичко възможно данък добавена стойност да не се увеличава. Добрата новина съобщил за в. “Труд” министър-председателят Бойко Борисов в 19 часа вчера.



Възложил съм да се потърсят всички варианти, за да се избегне увеличението на налога, категоричен е премиерът. В момента кипял усилен труд, за да се спази заръката на Борисов. През последните дни се обсъждаха различни варианти за по-висок ДДС - 22%, 23% и 24 %.

Все още не е ясно дали ще се вдига ДДС. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в предаването “Сеизмограф” по БТВ. В момента екип от 70 експерти на финансовото министерство разработвал различни варианти. Окончателното ни решение ще бъде обявено в сряда, каза Дянков. Той обаче бил убеден, че по време на криза данъците не трябва да се пипат.

Каквото и да говорят предишните некадърни управляващи, страната излиза от кризата, каза още Дянков. Безработицата пада, а данните за стопанската конюнктура са най-добрите от много месеци насам, добави той. Освен това положителен сигнал идвал и от митниците. Спрямо март приходите на ведомството се увеличили с 20%.

Макар и слабо, и потреблението започва да расте, а износът се увеличава вече пети пореден месец, посочи вицепремиерът. Дянков прогнозира, че през юни приходите в хазната ще започнат да се увеличават. “Тогава ще стана любим на премиера. Задачата ми е да изведа страната от кризата и ще го направя”, обеща финансист №1. Една четвърт от антикризисните мерки на правителството вече работели и фирмите, на които държавата дължи пари, вече можели да си ги получат. В Българската банка за развитие за тази цел били депозирани 520 млн. лева. Министърът опроверга и думите на лидера на РЗС Яне Янев, според когото Дянков имал и американско гражданство, пише още Труд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама