НОВИНИ


Мащабна акция на ГДБОП, над 10 души са арестувани за строителството на АМ ”Хемус”

19 9291 03.11.2021
Мащабна акция на ГДБОП, над 10 души са арестувани за строителството на АМ ”Хемус”
архив

Операция на ГДБОП се провежда в три областни града, а над 10 души са арестувани. Акцията е свързана със строителството на АМ ”Хемус”. По информация на Фрог нюз само през днешния ден са обискирани 18 адреса.


Над 20 души са разпитани. Сред задържаните са управители и служители на строителна фирма от Благоевград, уточни БНТ.

 

Операцията продължава и в момента. Разследващи  влизат в офисите на няколко фирми, които имат договори с дружеството "Автомагистрали" за строителството на "Хемус".

 

Преди няколко дни шефът на МВР Бойко Рашков стана известен и с култовата си реплика: АМ "Хемус се строи от неизвестен извършител". Както вече стана ясно предварително за строителство са дадени над 1 млр. лева от "Автомагистрали" на други фирми,  но дейностите, за които е платено, не са направени. Министър Комитова уточни, че  "Хемус" се строи незаконно, без необходимите разрешителни. Оказва се, че отчуждителните процедури на земите също не са станали по закон.

 

Рашков допълни: "Един известен и велик, може би, жилав пътностроител от началото на годината до настоящия момент е превел 21 млн. лв. в ОАЕ".  Рашков каза още, че нито един от собствениците на пътните фирми, чиито работници протестират, не се е явил в регионалното министерство да докаже с документи, че държавата нещо му дължи. "Те предпочетоха да изпратят работниците с машините, които доста повредиха настилката в центъра на София", каза министърът. "Един от тях е този, който така не му е плащала държавата, че е превел 21 млн. лв. в ОАЕ", вметна той.

 

Припомняме ви, че в рамките на тази седмица полицаи и НАП влязоха в "Автомагистрали" и АПИ. От там бяха иззети документи. Очаква се в четвъртък Бойко Рашков да даде подробности за операцията, а в петък е планирана пресконференция.

 

 

 

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама