СВЯТ


Израел предупреждава за 'джихат' на Балканите

8 4764 03.05.2010
Израел предупреждава за 'джихат' на Балканите

В Израел сме загрижени заради навлизането на радикални групи в редица страни в света, в това число и на Балканите.



Това заяви в Скопие министърът на външните работи на Израел Авигдор Либерман след срещата си днес с македонския му колега Антонио Милошоски, предаде агенция "Макфакс".

Според Либерман радикални групи има не само на Балканите, а и в много страни в света.

По проблема за името между Македония и Гърция израелският външен министър е изтъкнал, че прекият контакт между двете страни е най-добрият начин за негово решаване.

Израелският външен министър Авигдор Либерман от днес е в официално посещение в Скопие. В началото на годината Либерман предупредил македонския премиер Никола Груевски за опасност от ислямски джихад на Балканите.

Израелският първи дипломат предупреди Груевски, че Македония не трябва да позволи на екстремистите да пуснат корени на Балканите.

"Македония трябва да реформира разузнавателната си система и да формира единна служба, която ще дава гаранции в събирането на информация, която ще послужи за противодействие на тероризма. При тероризма няма превенции, а информиране навреме", заявил Либерман.

"Геостратегическото положение на Македония дава перспективи за действие на терористични организации, на които стратегически места не са само Балканите, а и ЕС", смята професор Стефан Буджаковски, според когото Македония е под постоянни заплахи от тероризъм и е необходимо своевременно противопоставяне.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама