ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ 2021


Костадин Костадинов: Основното, за което „Възраждане“ се бори, е независимостта на нашата страна

0 4272 11.11.2021
Костадин Костадинов: Основното, за което „Възраждане“ се бори, е независимостта на нашата страна

Основното, за което „Възраждане“ се бори, е независимостта на нашата страна. Това заяви на пресконференция кандидатът за президент Костадин Костадинов. Той даде един много простичък пример за това какво всъщност означава реалната независимост на нашата държава:


„Заради скока на цената на електроенергията беше взето решение от страна на служебното правителство да се предостави енергийна помощна фирмите, тъй като в момента ударът е основно върху тях. Засега битовите потребители са защитени, но… Правителството взе решение да се дадат по 110 лева на мегаватчас за всички потребители, които са изложени на този много силен енергиен и ценови натиск от страна на индустрията. Оказва се, че правителството е попитало междувременно ЕК дали може да предостави такава помощ, за да не бъде санкционирано впоследствие като осъществяващо нерегламентирана държавна помощ за бизнеса, защото да не би случайно българската индустрия да стане прекалено конкурентоспособна на германската, например, в момента, тъй като все още не е получено одобрение от ЕК, тези заветни 110 лева няма да бъдат фактурирани в сметките за октомврийския ток. Ще бъдат включени чак в сметките за ноемврийския, които ще излязат през декември месец. А тези 110 лева са изключително важни, защото на практика те ще помогнат на бизнеса да оцелее. Иначе казано – в момента българският предприемач има още един месец, в който ще се бори за оцеляване. Има една малка подробност – може би около половината български предприемачи, особено в сферата на индустрията, работят на загуба вече втори месец. Още един месец на загуба ще ги постави не на колене, а направо ще им отреже главата. Това очевидно не е проблем за българските управляващи, които са много сериозно притеснени да не би случайно еврократите в Брюксел да им сложат глоба. Обаче веднага ще ви дам и обратния пример за това какъв двоен стандарт има, защото юни месец излезе втора препоръка на ЕК. Тя е да се прекратят незабавно договорите с двата американки ТЕЦ-а – ТЕЦ „Марица-Изток“ 1 и ТЕЦ „Марица- Изток“ 3, тъй като представляват нерегламентирана държавна помощ. Първият път Борисов не се съобрази с тази препоръка, вторият – Янев и Радев“, посочи Костадинов.

 

По думите му всеки един проблем има своето решение, стига да има достатъчна воля това решение да бъде наложено.

 

„Българската политика има нужда не само от възраждане, но и от мъже, а не от мижитурки. Има нужда от независим президент, а не от зависим резидент. Има нужда от независими министър-председатели, а не от зависими фигуранти, назначавани за пореден път от американското посолство. Това е борбата и каузата на „Възраждане“ – възстановяване на независимостта“, заключи кандидатът за президент.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама