НОВИНИ


Мафията - хибридно чудовище, получено от смесването на власт и престъпност

10 4705 12.11.2021
Мафията - хибридно чудовище, получено от смесването на власт и престъпност
Младен Маринов Фейсбук, Радослав Бимбалов

Какво нередно виждате в тази снимка? Да, очилата, вратовръзката и изпълненото с прекалена тленност сако стоят някак странно. Като добавени от несръчни детски ръце.


Нередното, обаче, е отвъд тази снимка. Всичко, което не виждате. Този човек беше първо шеф на СДВР, после и министър на вътрешните работи, но след като поизпусна нещата, особено с побоя над децата зад колоните на министерски съвет, Бойко Борисов си го прибра в парламента. Стана депутат за чудо и приказ, гордост на ГЕРБ.


Днес МВР разпространява видео кадри, в които този висш полицай, олицетворението на министерството, е в прекрасната компания на висши софийски бандити, още през 2005. И не си представяйте ченгето Ал Пачино, който се среща с Робърт Де Ниро, за да си измерят размера на пистолетите. Не, тук става дума за класически пример как държавата се слива с престъпните групировки – чрез кръвно побратимяване, чрез лично обвързване. Именно това е мафията - хибридно чудовище, получено от смесването на власт и престъпност.


Този човек се казва Младен Маринов и неговото име е в листата на ГЕРБ и за тези избори. Ако гласувате за ГЕРБ, гласувате за това този човек да получи имунитет. Тоест го прикривате от правосъдието.
Наистина ли сте готови да го направите?

 

Радослав Бимбалов, Фейсбук


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама