НОВИНИ


Борислав Сандов: Може да има правителство на малцинството с широка подкрепа

4 3046 15.11.2021
Борислав Сандов: Може да има правителство на малцинството с широка подкрепа
Борислав Сандов БГНЕС

”При тази подкрепа ПП имат напълно легитимно право да предложат премиер. Те ще трябва да поканят поне още две партии, за да може да се състави мнозинство, а това трябва да е БСП. Възможно е и да има правителство на малцинството с широка подкрепа. Аз съм по-скоро скептичен, че ще има правителство за следващите 4 години”. Това прогнозира Борислав Сандов, председател на ”Зелените” от ДБ.


"Резултатите ни спрямо изборите от юли са паднали двойно. По-голямата част са се прелели в ПП, признавам, че не сме очаквали това да стане в толкова голям процент", коментира той пред bTV.


"Ние бяхме предложили на ПП общо явяване, сега предстои да преговаряме. Разбира се, позицията, от която ще влезем в преговорите ще бъде съвсем различна", каза още той и добави, че Кирил Петков е напуснал "Да, България".


"Предстои Национално събрание, предстои да вземем решение какво правим оттук нататък, а и каква ще е съдбата и бъдещето на коалицията", обясни Сандов.


Той отхвърли обвиненията на Лозан Панов за съглашателство с БСП и заяви, че това се е отразило зле на резултата на ДБ.


"Трябва да се попитаме дали не трябваше да имаме наш кандидат, нямаше синхрон между двете кампании, това се отрази лошо и на Лозан Панов, и на нас. Трябва да се анализира дали това, че нямахме собствен кандидат", коментира той.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама