НОВИНИ


Дончев този път смята, че качественото управление зависело от силната опозиция

22 3493 15.11.2021
Дончев този път смята, че качественото управление зависело от силната опозиция

Качеството на едно управление зависи не само от състава на управляващите, но и от това колко силна е опозицията. Ако това е ролята, която ни е отредена, ние ще я вършим по най-добрия начин.


Сериозната заявка идва от бившия вицепремиер от ГЕРБ Томислав Дончев. Тя идва на фона на загубата, която Борисовата партия претърпя и на фона на пресконференции, нападки и обвинения. Плъзна се обаче по опорката, че така наречените “партии на промяната” възнамеряват да ги изолират. Не можело, защото това според Дончев (пък и според ГЕРБ) означавало, че се изолират групи от обществото.

 

“Да кажеш - тези хора, тяхната воля, техните цели, техните предпочитания не ни интересуват. Когато зачеркнеш една партия, когато кажеш – няма да си говоря с тях – разберете ни добре, ние честно и отговорно сме готови да служим на народа в позиции и това е напълно достойно”, каза още Дончев.

 

Според бившия вицепремиер при коалиционната форма на управление било важно да е ясно кой носи отговорност и за какво, защото иначе се започвало с “дистрибуцията или разпределението на постове и сфери на влияние и се приключва този процес с разпределение на отговорността”. 

 

Дончев припомни, че в разговорите в годините назад са казвали, че не биха работили с ДПС и с левицата, но това не е пречило в парламента да се води диалог и да има консенсусно гласуване на цялата пленарна зала, когато става въпрос за важни решения за страната.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама