НОВИНИ


Димитър Ганев: Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири

4 6738 16.11.2021
Димитър Ганев: Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири
Димитър Ганев

ГЕРБ имат нужда да останат в опозиция. Ако ГЕРБ направи кабинет с ДПС и БСП, това ще е политическо харакири. Това каза по НТВ политологът Димитър Ганев.


Настъпи процес в последната една седмица, след като минаха изследванията. Има подценяване на ПП и надценяване на ДБ и ИТН. Има консолидация на протестните партии около ПП. Има вътрешна миграция в рамките на протестните партии.

 

Има разочарование от ИТН и част от симпатизантите на ДБ. Това доведе до консолидация около ПП. ИТН отказа на направи кабинет, а през юли видяха, че те са виновни за това. ПП идват с позитивен дневен ред-казват-ние ще направим кабинет. Посочиха партньорите. Заявиха, че Петков ще бъде министър-председател. Те показват воля за съставяне на кабинет. Това е съществена разлика от поведението на ИТН през юли.

 

Може да има само два варианта-кабинет между четири партии- ПП, ДБ, ИТН и БСП или да не се състави кабинет. Друг вариант  няма. С БСП разговора няма да лесен. Г-н Йорданов каза ,че няма да подкрепят кабинет с премиер Кирил Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама