НОВИНИ


След изборите на Борисов явно му остана само радостта от магиситралите

6 4722 16.11.2021
След изборите на Борисов явно му остана само радостта от магиситралите

Лавина от оставки предизвикаха изборните резултати. От лидерското място на БСП преди минути си тръгна Корнелия Нинова, след като левицата се нареди на пето място в следващия парламент. Всички лидери от ”Демократична България” също хвърлиха оставки. Бойко Борисов загуби всички битки, в това число и лидерската в 25 МИР в София, но ближе рани с хвалби за построени магистрали.


Едва ли в ГЕРБ се очакват рокади. Макар загубата на Борисов да е очевидна, в партията не се обелва и дума за смяна на ръководството. На фона на очевидните вътрешнопартийни сътресения в редиците на другите, бившият премиер и лидер на ГЕРБ отново обърна поглед към своята собствена реалност, която няма нищо общо с нашата.

 

За това свидетелстват едни мили снимки в личния му профил във Facebook - онзи, превърнал се в удобна трибуна за размислите и страстите на бившия премиер, който намери подслон от журналистически въпроси посредством негово величество live включването в монологична форма.

 

Днес Борисов смени облика на личния си Facebook профил. Корицата прави впечатление - лидерът на ГЕРБ очевидно иска да се похвали с построените от него магистрали. Спомняме си добре, че това бе една от основните линии в предизборната му кампания - колко много построили от ГЕРБ и как служебното правителство замразило всички проекти, оставило Северозападна България на произвола на съдбата.

 

И тия гръмовни слова дойдоха на фона на разкритията за огромните схеми около строежа на АМ "Хемус". Впрочем, миналата седмица в Главна дирекция "Национална полиция" бяха привикани двама бивши министри от управлението на ГЕРБ - Петя Аврамова и Николай Нанков. Разпитан бе и бившият шеф на "Автомагистрали". Според МВР милиони са изтекли в грешните джобове, раздадени по превърналата се в порочна практика "ин хаус". Сиреч - без обществени поръчки. Парите пък са минали през фитивни фирми и малоимотни лица и така пътят на милионите е умишлено размит.

 

Но бившият премиер все така се хвали.

 

Виждаме, господин Борисов. Виждаме магистралите, построени некачествено с нашите пари, за да може едни други хора да приберат огромен процент от тях и да имитира една уж добре свършена работа.

 

Честита загуба.

 

Джесика Вълчева


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама